Pressmeddelanden

Ferroamp medverkar på Nordens största elbilsmässa

När Nordens största elbilsmässa eCarExpo går av stapeln i Göteborg den 3-5 december är Ferroamp på plats för att visa upp sina innovativa lösningar som kombinerar och optimerar elbilsladdning och solenergi i fastigheter.

Ferroamps EnergyHub ger elbilsägare möjlighet till optimal laddning av elbilen och förutsättning att integrera solenergi och batterilager i fastigheten - idag eller i framtiden. På eCarExpo, Nordens största elbilsmässa, är Ferroamp plats och visar upp systemlösningen.

- Ferroamps marknad är bred med kunder i såväl segmentet för stora kommersiella fastigheter som i det viktiga småhussegmentet, vilket är de vi i första hand kommer att möta på eCarExpo. Allt fler skaffar elbil och med det kommer ett naturligt intresse av att veta mer om hur man kan lösa laddningen av elbilen optimalt, samt hur man kan kombinera sin elbilsladdning med solceller och energilager i fastigheten. Vi ställer ut på mässan för att hjälpa fler fastighetsägare, stora som små, att få till helheten, säger Krister Werner, VD på Ferroamp.

Ferroamp har satsat på en bra placering i mässhallen där hela produktsortiment effektfullt visas upp i en helt ny monter. Besökarna kommer även att kunna få en demo av hur EnergyCloud, gränssnittet för mätning och styrning, ser ut och fungerar.

- Ambitionen med vårt deltagande är dels att få en bred exponering av våra systemlösningar i elbilssegmentet, dels att bygga fler goda kundrelationer. På mässan skapas många goda kontakter, och vi vet från tidigare erfarenheter att det ger positiva effekter för efterfrågan på våra systemlösningar, fortsätter Krister Werner.

Ferroamp medverkar även i scenprogrammet vid flera tillfällen under mässan och kommer bland annat berätta mer om det forskningsprojekt inom V2X som presenterades tidigare i år.

- För första gången samlas projektgruppen för att inför publik och media berätta om potentialen för tvåvägskommunikationen V2X och vad teknologin kan användas till i praktiken, säger Björn Jernström, Grundare och CTO på Ferroamp.

Programpunkten "Så revolutionerar V2X framtidens elnät" presenteras på fredagen, under den så kallade branschdagen, tillsammans med övriga partners i projektet; Polestar, Göteborg Energi, CTEK och Chalmers.

För ytterligare information, kontakta:
Krister Werner, VD, 076-535 86 64

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom greentech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post ca@gwkapital.se, telefon 08-503 000 50).

Om eCarExpo

eCarExpo är ett fokuserat mässkoncept kring elektrifiering av fordon och genomförs varje år i Stockholm och Göteborg. Bil Sweden är samarbetspartner. Mässan vilar på tre starka ben, expo, provkörning och seminarier. Läs mer på www.ecarexpo.se

Filer för nedladdning
2022-05-12

I samband med årsstämman i Ferroamp Elektronik AB den 12 maj har ett förinspelat anförande av vd Krister Werner publicerats.

2022-05-02

För att möta en snabbt växande efterfrågan på Ferroamps systemlösningar i Sverige och utomlands har bolaget under våren omorganiserat sälj- och marknadsorganisationen. Tillgängligheten mot kund har breddats genom rekryteringar av nya medarbetare som ökar Ferroamps säljstyrka. Samtidigt har bolagets ledningsgrupp förstärkts med Mattias Stragne, Head of Sales, Sweden, och Robert Gelmanovski, Chief Marketing & Communications Officer.

2022-04-21
Regulatorisk

Ferroamp Elektronik AB har idag publicerat årsredovisning för 2021.

2022-04-12
Regulatorisk

Aktieägarna i Ferroamp Elektronik AB, 556805-7029, ("Bolaget") kallas härmed till årsstämma torsdagen den 12 maj 2022.

2022-04-07
Regulatorisk

Ferroamps preliminära omsättning under första kvartalet uppgick till 42 Mkr, vilket är en fördubbling av omsättningen jämfört med 21 Mkr under motsvarande period 2021. Omsättningen under kvartalet är den högsta i Ferroamps historia.

2022-03-29

När eComExpo, mässan för framtidens fossilfria nyttotrafik, går av stapeln i Stockholm den 6-7 april är Ferroamp på plats för att visa upp sina innovativa lösningar som kombinerar och optimerar elbilsladdning och solenergi i fastigheter.

2022-03-28

Ferroamp har tecknat ett samarbetsavtal Elajo, en av Sveriges ledande installatörer inom el-, mekanik- och energi. Samarbetet innebär att Elajo kommer att erbjuda Ferroamps system till sina kunder samt installera och utföra service inom sitt marknadsområde i södra Sverige.

2022-03-16

Med en snabbt växande efterfrågan på energilager för privatpersoner och mindre flerbostadshus introducerar Ferroamp nu ett nytt skalbart batterisystem. Det nya systemet breddar Ferroamps erbjudande, möjliggör för kunderna att tjäna pengar på dagens stora prisvariationer på el samt förbereder inför en kommande expansion i Europa.

1
2
...
11
>>