Pressmeddelanden

Ferroamp rekryterar ny utvecklingschef

Ferroamp AB (publ) utser Magnus Lindberg till ny utvecklingschef

Magnus Lindberg kommer närmast från rollen som utvecklingschef Software Design på Getinge (publ) och har en mångårig erfarenhet av utveckling och underhåll av produkter med höga krav på kvalitét och tillgänglighet. Magnus har tidigare även arbetat som enhetschef inom mjukvaruutveckling på Svenska Kraftnät.

- Jag ser fram emot att få vara med på Ferroamps spännande resa och med min erfarenhet kunna bidra i den uppskalning och industrialisering som redan påbörjats. Innovation och teknisk utveckling är en viktig del av Ferroamps historia och framtid och det känns otroligt stimulerande att få vara en del i ett så tekniskt spännande bolag inom ett så viktigt område, säger Magnus Lindberg.

- Jag vill verkligen välkomna Magnus till bolaget. Vi arbetar hårt på att hjälpa fastighetsägare att optimera sin elanvändning och få vara en del i den gröna omställningen. Jag är övertygad om att Magnus är rätt person att leda vår R&D-organisation och i den rollen hjälpa Ferroamp att utveckla vårt befintliga och framtida kunderbjudande, säger Fredrik Breitung, tf VD och CFO Ferroamp.

Magnus Lindberg kommer att tillträda rollen som ny utvecklingschef den 21 februari 2023 och ersätter då Johan Frisell, idag interim på rollen. Magnus kommer att ingå i Ferroamps ledningsgrupp och rapportera till VD.

För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Breitung tf VD och CFO, 070-340 76 79

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp
Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps EnergyHub är en smartare växelriktare som utgör hjärnan i ett intelligent elsystem, där nyttan av solpaneler, elbilsladdning och batterilager kan maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor

Filer för nedladdning
2023-03-14

Parkeringshus kan bli viktiga tillgångar i elnätet. Det nya P-huset Sege Park i Malmö är utrustat med ett smart system för solenergi och batterier som gör det möjligt att hantera det ökande behovet av laddplatser, men som också kan avlasta och balansera det hårt ansträngda nätet.

2023-03-08
Regulatorisk

Styrelsen i Ferroamp AB (publ) har utsett Kent Jonsson till ny verkställande direktör för bolaget. Kent har bland annat en bakgrund som vd för Volvo Car Retail UM AB efter Volvos förvärv av Upplands Motor AB där Kent var vd och delägare sedan 2013. För närvarande är han styrelseledamot i en av Norges största bilåterförsäljare Bertel O. Steen AS.

2023-02-22

Genom att sälja tjänster för frekvensreglering kan hushåll och bostadsrättsföreningar som äger ett batteri för energilagring tjäna pengar på att stötta elnätet. Ferroamp och Varberg Energi har skrivit en gemensam avsiktsförklaring för att ta fram ett erbjudande om att delta på marknaden för den hett efterfrågade tjänsten FCR-D.

2023-02-06

Lokala likströmsnät mellan byggnader kan bidra till att avlasta elnätet och motverka effektbristen i tätbebyggda områden. I Bostadsbolagets fastigheter i Norra Biskopsgården sker nu en storskalig satsning på tekniken då hela åtta kvarter har försetts med PowerShare-system från Ferroamp.

2023-01-11
Regulatorisk

Ferroamp AB (publ) utser Magnus Lindberg till ny utvecklingschef

2023-01-09
Regulatorisk

Efterfrågan på Ferroamps energioptimeringssystem för fastigheter fortsätter att öka. Inför 2023 har de stora grossister och installatörer som säljer företagets produkter i Sverige redan tecknat ordrar för rekordhöga 350 MSEK som till största delen kommer att levereras under första halvåret.

2022-12-21
Regulatorisk

Allt fler ser nu möjligheten att lagra energi i batterier. Hos Ferroamp har försäljningen av energilager mångdubblats under året och även hur batterierna används har förändrats.

2022-12-02

När allt fler elnätsbolag tar betalt baserat på förbrukningstopparna kan elbilsladdning bli en dyr historia. Genom smart styrning med Ferroamps EnergyHub kan topparna begränsas. Nu är Charge Amps elbilsladdare Halo kompatibel med systemet vilket gör funktionen tillgänglig för fler.

2022-12-01

Ferroamps unika lösning för elbilsladdning blir nu tillgänglig för fler. Wallbox elbilsladdare är nu kompatibla med Ferroamps EnergyHub-system och kan därmed bli en del av den energismarta fastigheten.

1
2
...
14
>>